جمعه ۱۱ آبان ۰۳

استفاده از قانون يك سوم براي صفحه آرايي با استفاده از گريد ( قسمت دوم )

۱۲ بازديد

مهم ترين بخش اجرايي در به كارگيري قانون يك سوم در طراحي سايت ، قسمتي است كه در بالاي اسكرول يا قسمت پيمايش ظاهر مي‌شود. قسمت ورودي به يك صفحه وب، به طور معمول حاوي چندين عنصر كليدي است - لوگو يا هدر (Header)، ناوبري (Navigation) و تصوير پايه يا اطلاعات. بهتر است اين اطلاعات و موارد را در قسمت هاي كليدي قانون يك سوم قرار دهيد تا تاثير آن را مشاهده كنيد.

 

سپس به اين فكر كنيد كه كاربران چگونه صفحه وب سايت شما را مورد جستجو قرار مي دهند؟ آيا در طراحي سايت شما قسمت هايي وجود دارد كه بهتر است در آن بخش از قانون يك سوم استفاده كنيد؟

مفهوم قانون يك سوم داراي بيشترين اهميت در قسمت هوم پيج (Homepage) طراحي سايت مي‌باشد. زيرا اين قسمت مكاني است كه كاربران، نظر و احساسات اوليه نسبت به طراحي سايت شما را در ذهن خود شكل مي دهند و تصميم مي گيرند كه آيا اين وبسايت براي آن ها مفيد ميباشد يا خير. قانون يك سوم در قسمت محتواي صفحه داراي درجه اهميت كمتري مي‌باشد، اما همچنان داراي ارزش بالايي در اين بخش است. قانون يك سوم به طور رايج براي ايجاد بخش اخبارو تبليغ نيز مورد استفاده قرار مي‌گيرد.

تبليغات، اغلب در كنار گريد بالا در سومين بخش صفحه نمايش و در قسمت زيرين هدر (Header) افقي ظاهر مي‌شود. سايدبار ها و تبليغات سايدبار اغلب در قسمت گريدلاين (Gridline) سمت راست قرار مي‌گيرند. اين تنظيمات رايج به اين جهت طراحي شده است كه نگاه ها را به سمت تبليغات پولي بكشاند و همچنين اين بخش را از بخش محتواي اصلي طراحي سايت جدا سازد.

عكس ها

يكي از مهم ترين كاربردهاي قانون يك سوم، در عكاسي و برش تصوير است. روش شكل گيري يك عكس مي تواند كمك بسيار زيادي به سوي نگاه به تصوير و طراحي سايت و جلب توجه آن كند.

عكاسان، اغلب تصاوير خود را با در نظر گرفتن قانون يك سوم ثبت مي‌كنند. يك عكاس سعي مي كند تا به نحوي تصوير خود را ثبت كند كه چشمان شخص بيننده با استفاده از قانون يك سوم، گريد لاين هاي مختلف را مشاهده كند. اين قانون اغلب در رابطه با فيلم بردارها نيز صدق مي‌كند.

با استفاده از قواعد يك سوم براي تصاوير در طراحي سايت ، مي توان از آن براي فضاهاي باز و اشياي جهت دار نيز استفاده كرد. استفاده از گريد، به ايجاد حس تعادل و هماهنگي طبيعي نيز كمك مي‌كند. به اين فكر كنيد كه چگونه يك تصوير مي تواند در قانون يك سوم و گريد قرار بگيرد - به اين فكر كنيد كه منظره افقي يك چشم انداز يا آسمان از چه جهتي درون يك تصوير قرار مي‌گيرند (بخش يك سوم بالايي پيشنهاد مي شود). همچنين بايد توجه زيادي به قرارگيري فضاي مرده يا بلا استفاده در تصوير نشان دهيد (به به فضاي زيادي در نزديكي قسمت داخلي تقاطع يك سوم ها توجه زيادي نشان دهيد.)

ساخت گريد قانون يك سوم

ايجاد گريد قانون يك سوم براي استفاده در پروژه طراحي سايت ، كاري تقريبا راحت است. اكثر برنامه هاي ويرايش تصوير الگويي درون ساخته دارند كه با استفاده از آن ها مي توانيد گريد ايجاد كنيد. در ادامه با چندين پيشنهاد براي شروع اين كار با شما همراه هستيم. بر روي كاغذ، نه بلوك طراحي كنيد به طوري كه هر نه بلوك داراي اندازه هاي يكسان باشند. هنگام ايجاد اين طرح، اطمينان حاصل كنيد كه نسبت ابعاد طراحي سايت خود را در ذهن داشته باشيد.

اين كار را مي توانيد با استفاده از محاسبات رياضي نيز به وسيله دست انجام دهيد. (براي انجام اين كار چندين وب سايت نيز در دسترس مي باشد.) كار خود را با اندازه گيري طول و عرض اندازه صفحه نمايش كه مي خواهيد از آن استفاده كنيد شروع كنيد. سپس عرض و طول آن را به سه قسمت تبديل كنيد. اندازه هر كدام از آن ها به اندازه بلوك هاي شما مي باشد. به عنوان مثال، يك سايت به اندازه 768 در 1024 به نه بلوك 256 در 341 تقسيم مي شود كه نسبت آن ها سه به سه مي باشد.

ايجاد گريد

در نرم افزار ويرايش تصوير مانند فتوشاپ، مي توانيد از يك ابزار برش استفاده كنيد؛ يا اين كه گريد سفارشي درست كنيد. براي ايجاد گريد سفارشي، منوي Preferences را باز كنيد و از گزينه Guide، Grid and Slices را انتخاب كنيد. در گزينه گريد: تمامي گريد لاين ها را به صد در صد و Subdivision ها را به سه تغيير دهيد. گزينه گريد را روشن كنيد (يا خاموش) تا بتوانيد گريد موردنظر را با استفاده از دكمه Ctrl+’ بر روي تصوير خود قرار دهيد (در سيستم مك از دكمه +’ استفاده كنيد). اين گريد قابل پرينت شدن نيست؛ بلكه تنها بر روي تصوير قرار مي گيرد.

ابزار برش

در نسخه هاي اخير فتوشاپ، هنگام استفاده از گريد قانون يك سوم، ابزار برش نيز باز مي‌شود. با استفاده از ابزار برش اتوماتيك، طراح مي تواند مشاهده كند كه تصويرش چگونه به نظر مي‌رسد.

 

منبع : http://generalinfo1.parsiblog.com/Posts/45/

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.